Hijink elektricien Kampen

Heeft u een stroomstoring in de meterkast of is de aardlekschakelaar kapot? Schakel dan een elektricien uit Kampen in! Voor alle elektrawerken, ook met spoed!

Bel direct naar: 085 500 1615!

U komt zo direct in contact met een elektricien uit de regio. U kunt ook een gratis offerte aanvragen via het offerteformulier, geen vrijblijvend natuurlijk.

 Elektricien Hijink Kampen
Elektricien offerte Kampen

Gratis offertes vergelijken

Elektriciteit, we kunnen niet zonder

Een leven zonder elektriciteit is moeilijk voor te stellen. Van het kopje koffie dat u in de ochtend zet om wakker te worden tot het nachtlampje waarbij u dat goede boek leest. Verwarming, verkoeling en verlichting gebruiken allemaal stroom uit de meterkast. Elektriciteit is belangrijk en wordt steeds belangrijker. Elektrische auto’s en fietsen leek iets uit de toekomst maar is door de huidige technologie al gerealiseerd. De toepassing van domotica in steeds meer huizen zorgt ervoor dat elektra steeds belangrijker wordt en zorgt voor meer woongemak en plezier. Toch moet u ervoor waken dat al die elektra om u heen niet te ‘gewoon’ wordt. Stroom is nog steeds erg gevaarlijk en een schok kan dodelijk zijn. Het zorgen voor een veilig elektranetwerk in uw huis is dus erg belangrijk. Een elektricien van ons bedrijf kan ook in Kampen zorgen voor een veilige omgeving voor u, uw gezin of bedrijf.

Woningbouw en utiliteitsbouw

De gemiddelde elektricien uit ons netwerk heeft jaren ervaring met de elektrotechnische installatietechniek in zowel de bestaande woningbouw als in nieuwbouw. Domotica wat een ander woord voor huisautomatisering is omvat alle technologie en diensten die in en buiten de woning zijn om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Denk hier bijvoorbeeld aan ethernet aansluitingen bij uw stopcontacten in. Maar voorbeelden van domotica zijn ook de klimaatregeling systemen, de temperatuursensors, en de beveiligingssystemen om u veilig te doen voelen in uw huis in Kampen. Naast de woningbouw is er ook jaren ervaring met het aanleggen van elektrotechnische installaties in de utiliteitsbouw. Van kantoorpand tot recreatiewoning, onze experts willen graag iets voor u betekenen.

Direct contact

Wilt u dat wij de elektronische installatietechniek verzorgen bij u thuis of voor uw bedrijf? Wij hebben de knowhow in huis om de meest complexe problemen op te lossen. Het vervangen van een kapotte aardlekschakelaar, het oplossen van een stroomstoring of het aanleggen van domotica bij u in Kampen om u woonplezier te vergroten? Hijink installatietechniek doet het graag!

Bel nu naar 085 500 1615 om direct in contact te komen met een elektricien uit de regio Kampen!

Groepenkast vervangen Kampen

Groepenkast vervangen

Doet een groep uit uw groepenkast het niet meer of wilt u uitbreiden in verband met een verbouwing van uw woning in Kampen? De kans dat u dit zelf kan vervangen is behoorlijk klein behalve als u zelf enige ervaring heeft in de installatietechniek. Op een groepenkast zit altijd een aardlekschakelaar. Als u groepenkast uit 4 groepen bestaat en 2 aardlekschakelaars heeft u de mogelijkheid om uit te breiden. Heeft u maar 1 aardlekschakelaar op uw groepenkast maar heeft u toch een extra groep nodig omdat u net een nieuwe keuken heeft geplaatst? Dan kunt u uw oude groepenkast laten vervangen door een grotere groepenkast te plaatsen in uw meterkast.

Aardlekschakelaar Kampen

Aardlekschakelaar

Sinds 1975 is het verplicht in ons land om een groepenkast te hebben met een aardlekschakelaar. Deze zorgt ervoor dat er geen brand ontstaat als er kortsluiting in het elektranetwerk heeft plaatsgevonden. Wist u dat u maandelijks deze schakelaar in uw meterkast hoort te testen? Veel mensen testen de aardlekschakelaar niet omdat alle elektrische apparaten dan uitvallen. Toch zult u zich een stuk veiliger voelen wanneer het onweert en u deze tests wel hebt bijgehouden. Het kan natuurlijk gebeuren dat de aardlekschakelaar in uw huis in Kampen kapot gaat, een elektricien kan dit probleem voor u oplossen.

Kortsluiting Kampen

Kortsluiting

Als twee elektriciteitsdraden elkaar raken ontstaat er kortsluiting. Elektriciteitsdraden zijn normaliter voorzien van een kunststof laagje plastic, wanneer dit kapot gaat door warmte, water of stof zal er stroom gaan lopen. De stroomsterkte wordt zo hoog dat de draden verhit raken en er het gevaar van brand ontstaat. Enkele tips om te voorkomen dat kortsluiting ontstaat zijn: regelmatig stof weg te halen bij elektrische apparatuur, bijvoorbeeld uw wasdroger. Als er veel stof in uw stopcontacten komt kan dit erg gevaarlijk zijn. Niet de stekker van een apparaat uit het stopcontract trekken door aan het snoer te trekken.

Schakelkasten

Schakelkasten

Een schakelkast is een stalen kast waarin elektra gevestigd is. Deze schakelkasten zijn vaak voorzien van de nieuwste technieken en zijn toepasbaar in de industrie, utiliteit en luxe woningbouw. Bij bedrijven vormen deze schakelkasten het centrale punt waar alle elektriciteit samenkomt. Vaak is hier dan ook een brandbeveiliging in of bij aanwezig mocht er een eventuele storing zijn. Een andere plek waar u een schakelkast kunt tegenkomen is in het straatbeeld. De elektronische componenten die nodig zijn voor de werking van bijvoorbeeld verkeerslichten of straatverlichting zitten in een deze elektriciteitskastjes.

Stop doorgeslagen Kampen

Stroomstoring

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom een stroomstoring zou kunnen ontstaan. Veelal komt dit door invloeden van buitenaf en kunt u er weinig aan doen. Denk bijvoorbeeld aan de keren dat u zonder licht heeft gezeten omdat de bouwvakkers een paar straten verderop een elektriciteitskabel in de grond hebben geraakt. Het kan natuurlijk voorkomen dat het niet van buitenaf komt en dat er een stop is doorgeslagen, dat u per ongeluk het elektranetwerk overbelast hebt of dat er blikseminslag is geweest. In alle gevallen dat u zich niet veilig voelt om er zelf iets aan te doen kunt u het beste een elektricien inschakelen.

Tuinverlichting aanleggen Kampen

Verlichting aanleggen

Gaat u binnenkort een oud huis of bedrijfspand betrekken in Kampen dan is de kans aanwezig dat er nog een oud elektriciteitsnetwerk en een oude stoppenkast in de meterkast aanwezig is. Wilt u verlichting aanleggen dan kan dit problemen opleveren en heeft u een elektricien nodig om dit voor elkaar te krijgen. Het vervangen van stopcontacten en aanleggen van de verlichting in en om het huis of in uw bedrijf kan verzorgd worden door onze vakmensen in de installatietechniek. Van een simpele lichtschakelaar een dimmer maken? Wij kunnen het regelen! Ook tuinverlichting en gevelverlichting kunnen wij voor u aanleggen.