Hijink Elektra voor bedrijven

Voor bedrijven is het van groot belang dat zij het elektra op de juiste wijze hebben geïnstalleerd. Een onvoldoende verwarmd gebouw, of gebrekkige verlichting zal namelijk zeer onprofessioneel overkomen. Menig elektricien heeft zich gespecialiseerd in de installatie van elektriciteit binnen de utiliteitsbouw. Zij richten zich onder andere op communicatiesystemen, datanetwerken en telecommunicatie. Daarnaast kan elke elektricien de standaard elektra van bedrijven repareren of installeren. Op deze pagina vindt u meer informatie over elektra op zakelijk gebied, de wet- en regelgeving voor utiliteitsbouw en een kort overzicht voor de mogelijkheden van elektronische installaties en beveiligingssystemen.

 Elektra utiliteitsbouw

Gratis offertes vergelijken

Wet- en regelgeving utiliteitsbouw

In het Bouwbesluit van 2012 worden diverse eisen gesteld aan de energiezuinigheid van de utiliteitsbouw. Deze regelgeving gaat uit van de Energie Prestatie Norm (EPN). Binnen de regelgeving voor bedrijven valt onder andere de wet om milieubeheer, de uniforme leidraad energiebesparing voor het bevoegd gezag en het recentelijk uitgegeven energielabel. Dit betekent dat de elektra van uw zakelijk pand aan een zekere norm moet voldoen voordat het überhaupt gebouwd mag worden. Binnen deze wetgeving voor de utiliteitsbouw wordt onderscheid gemaakt tussen kantoren, onderwijs en zorginstellingen. Vraag een elektricien eventueel naar de invloed van de wetgeving op de installatie van elektriciteit bij bedrijven in uw beheer.
Elektra

Comfort en energiebesparing

Om het comfort binnen bedrijven te verhogen zijn er diverse zaken op het gebied van elektra die u kunt toepassen. Wij adviseren ten eerste de installatie van een systeem waarmee u de verwarming en verlichting van een zakelijk pand kunt automatiseren en op afstand bedienen. Zo bespaart u vele energie en is het mogelijk een vergaderzaal op afstand gebruiksklaar te maken. Een dergelijke multi-zone installatie is door een elektricien eenvoudig te plaatsen bij nieuwbouw of renovatie. Bent u benieuwd naar deze en andere mogelijkheden voor elektriciteit en energiezuinigheid voor de utiliteitsbouw? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een elektricien uit ons netwerk. Wij helpen u graag verder.

  • Communicatiesystemen

Op zakelijk gebied is het van groot belang dat u altijd goed bereikbaar bent. Met speciale communicatiesystemen voor bedrijven wordt deze bereikbaarheid snel vergroot. Denk hierbij onder andere aan intercomsystemen, telefonie en internet.

  • Beveiligingssystemen

Wilt u de veiligheid van uw bedrijfspand garanderen? Kijk dan naar de mogelijkheden voor beveiligingssystemen. Een elektricien biedt diverse elektronische installaties voor de utiliteitsbouw zoals een beveiligingscamera of stil alarm.

  • Datanetwerken

Tegenwoordig is de zakelijke wereld niet meer los te zien van elektriciteit. Een voorbeeld hiervan zijn de datanetwerken. Veel bedrijven werken met honderden mensen op hetzelfde netwerk. Dit vereist een juiste installatie van elektra.

  • Telecommunicatie

Telecommunicatie is communicatie over grote afstand met elektronische middelen. Wilt u een goed zakelijk contact met al uw klanten, dan dient u de telecommunicatie en de daarbij behorende elektra goed te regelen.

  • Stopcontacten

Weet u hoeveel stopcontacten er nodig zijn binnen een gemiddeld bedrijf? De meeste bedrijven werken met minimaal vijf hoofdstopcontacten per kantoor, dus reken maar uit. Zorg voor een juiste installatie om kortsluiting te voorkomen.

  • Meterkast

De meterkast is de plek in een woning of bedrijfspand waar alle elektriciteit binnenkomt, en verdeeld wordt, opdat alle elektra naar behoren werkt. Zorg voor een veilige en wettelijke plaatsing van de meterkast.